TOPlist


Cuketovo-makový koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: TerHad
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 85

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cuketa200
Mák100
Vlašské ořechy (nesolené)100
Cukr třtinový hnědý75
Máslo čerstvé nesolené50
Vejce celé (syrové)110
Jahody mražené100
Mandle (nesolené)30
Vločky pohankové30
Tuk kokosový20

Energetická hodnota celkem: 10503 kJ

Bílkoviny (g): 64, Tuky (g): 189, Sacharidy (g): 136 SAFA (g): 62 Cukry (g): 85 Vláknina (g): 38 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1050 kJ

Bílkoviny (g): 6.4, Tuky (g): 18.9, Sacharidy (g): 13.6 SAFA (g): 6.2 Cukry (g): 8.5 Vláknina (g): 3.8 Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků, bílky ušleháme do tuhého sněhu a žloutky spolu s cukrem vyšleháme do husté pěny, do pěny přidáme chladné rozpuštěné máslo a prošleháme. Ke žloutkům přidáme cuketu nastrouhanou nahrubo, mák a nahrubo nasekané ořechy, promícháme a přidáme sníh. Přelijeme na připravený plech(menší cca 25*20) a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Poklademe ovocem a navrch dáme drobenku. Pečeme v předehřáté troubě na 180stupňů asi 55minut. Drobenku připravíme tak, že v misce smícháme asi dvě P lžíce kokosového oleje, cca 30g pohankových vloček a 30g nasekaných mandlí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma