TOPlist


Databáze potravin

Vločky pohankové

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1480 kJ
  • Bílkoviny: 12 g
  • Tuky: 2.7 g
  • Sacharidy: 70 g
  • SAFA: 0.5 g
  • Cukry: 1 g
  • Vláknina: 8 g
  • Sůl: 0.01 g
Vločky se získávají napařením a lisováním zrna. Pohanka se řadí mezi pseudocereálie. Je bohatým zdrojem škrobu, obsahuje hodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahuje vitaminy, minerální látky a vlákninu. Významný je také obsah rutinu a rostlinných sterolů, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Pohanka neobsahuje lepek, lze ji proto využít i v bezlepkové dietě. Pohankové vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod.

Náhrada

Pohankové vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma