TOPlist


Čočkové krekry

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vločky ovesné20
Čočka velkozrnná (v suchém stavu)100
Slunečnicová semínka (nesolená)15
Dýňová semínka (nesolená)15
Voda40

Energetická hodnota celkem: 2391 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 73 SAFA (g): 3 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 478 kJ

Bílkoviny (g): 6.6, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 14.6 SAFA (g): 0.6 Cukry (g): 0.6 Vláknina (g): 3.8 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, hmotnost hotového pokrmu 150 g

Postup přípravy

Čočku uvaříme a necháme vychladnout (nebo použijeme sterilovanou čočku). Polovinu z uvařené čočky rozmixujeme, polovinu necháme vcelku. Obě čočky smícháme s jemnými ovesnými vločkami, semínky a dochutíme solí. Dle potřeby zředíme vodou. Plech vyložíme pečícím papírem a z připravené hmoty vytvoříme na plechu tenký plát. Pečeme v předehřáté troubě při 140 °C cca 30 minut, vypneme troubu a necháme ještě dosušit. Po vychladnutí nalámeme, jíme jen tak, s jogurtovým dipem nebo krekry přidáme třeba do salátu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

23. 10. 2018 07:01

ajanka

Zajímavý recept :-)

22. 10. 2018 20:33

bessi

To je lákavé. Určitě to vyzkouším

22. 10. 2018 07:15

klosa

Tak to se mi líbí nikdy jsem o takovém receptu nečetla určitě vyzkouším

22. 10. 2018 05:38

Hanakomo

Určitě vyzkouším na různé příležitosti :-)))

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma