- Autor: Vantili
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová pečeně (syrová) | 500 |
Cibule | 80 |
Česnek | 10 |
Sójová omáčka | 50 |
Brambory (syrové) | 500 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 50 |
Smetana zakysaná 20% | 100 |
Energetická hodnota celkem: 6229 kJ
Bílkoviny (g): 141,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 122,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 2076 kJ
Bílkoviny (g): 47, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 40.7, SAFA (g): 8, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 5.7, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky a zprudka orestujeme na troše oleje. Maso dáme stranou, orestujeme nakrájenou cibulku a česnek, okořeníme dle chuti, vrátíme do hrnce maso, podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Poté dohustíme hraškou nebo necháme jen tak. Do hrnce dáme pokrájené, oloupané brambory + suchou čočku, dostatečně zalijeme vodou a vaříme do změknutí brambor. Opatrně scedíme a rozšťoucháme s jarní cibulkou a zakysanou smetanou. Dle chuti ještě dosolíme.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.