TOPlist


Vepřová kýta na zelenině

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Celer bulva180
Cibule180
Česnek10
Čočková mouka35
Kedlubna320
Mrkev200
Olej řepkový12
Vepřová kýta (syrová)500

Energetická hodnota celkem: 5237 kJ

Bílkoviny (g): 123, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 79 SAFA (g): 17 Cukry (g): 32 Vláknina (g): 29 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 873 kJ

Bílkoviny (g): 20.5, Tuky (g): 8.2, Sacharidy (g): 13.2 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 5.3 Vláknina (g): 4.8 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, kmín, zázvor, muškátový květ, bobkový list

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na řepkovém oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na kostky nakrájený celer a dále opékáme. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené maso, které jsme ochutili, kmínem, sušeným zázvorem a trochou soli (díky použitému koření stačí opravdu malé množství). Přidáme nadrcený nebo na plátky nakrájený česnek a opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme bobkový list, trochu muškátového květu a dusíme cca 25 minut. Poté přidáme na kostky nakrájenou kedlubnu, zahustíme čočkovou moukou rozmíchanou v troše vody a dusíme dalších cca 20 minut, dokud není maso a všechna zelenina měkká. Na závěr dle potřeby dochutíme. Podáváme například se šťouchanými bramborami, kaší, těstovinami nebo rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

28. 08. 2018 14:21

bessi

Díky za recept...udělám manžovi a uvidím, co on na to :-) mě vepřové maso moc nejede

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma