- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 165 |
Šmakoun Mexico | 200 |
Mrkev | 300 |
Gouda 48% | 100 |
Olej řepkový | 11 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, petrželová nať
Energetická hodnota celkem: 4232 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 61,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 353 kJ
Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 3.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 1.6, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Mrkev nastrouháme najemno, šmakouna z poloviny najemno a druhou polovinu nahrubo, sýr nahrubo. Přidáme vejce a koření a dobře propracujeme. Na plech vyložený pečícím papírem děláme placičky, potřeme je olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. C cca 15-20 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.