TOPlist


Jahodový koláč z tvarohu a vloček (převzato od Hanka Málková)

  • Uživatelský recept
  • Autor: Jarczie
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Puding průměr (prášek)12
Cukr bílý (řepný, třtinový)50
Jahody250
Vejce celé (syrové)100
Mléko polotučné (1,5 % tuku)250
Tvaroh odtučněný průměr280
Ovesné vločky jemné s vlákninou Emco160
Relax džem Jahoda50

Energetická hodnota celkem: 5953 kJ

Bílkoviny (g): 81, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 213 SAFA (g): 8 Cukry (g): 102 Vláknina (g): 34 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 372 kJ

Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 1.6, Sacharidy (g): 13.3 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 6.4 Vláknina (g): 2.1 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku. Těsto: Vločky zalejeme mlékem a necháme nasáknout alespon půl hodiny. Těsto vmačkáme do formy vyplněné pečícím papírem. Žloutky smícháme s tvarohem, mlékem, cukrem a pudinkovým práškem. Z bílků si vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do směsi žloutků a tvarohu. Dáme do zapékací mísy a posypeme jahodami. Pečeme na 180°C 35 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma