- Autor: veverka77
- Porce: 20.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Mleté maso na sekanou | 1000 |
| Strouhanka | 96 |
| Mouka pšeničná celozrnná průměr | 10 |
| Česnek | 11 |
| Cibule | 107 |
| Mléko polotučné průměr | 150 |
| Rohlík tukový průměr | 80 |
| Oleje (všechny druhy) | 20 |
| Vejce celá průměr | 110 |
Energetická hodnota celkem: 18367 kJ
Bílkoviny (g): 196,
Tuky (g): 336,
Sacharidy (g): 143,
SAFA (g): 144,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 918 kJ
Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 16.8, Sacharidy (g): 7.2, SAFA (g): 7.2, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, kmín (podle chuti).Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou. Je-li směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme tak, aby se ingredience spojily. Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. za občasného podlévání pečeme do křupava.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






