- Autor: blanche
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 8.00
Poznámka k surovinám: hov. maso nejlépe kližka, houby v kyselém nálevu (1 sklenice), tmavá sojová omáčka 4 lžíce, worchester 4 lžíce, ústřicová omáčka 3 lžíce
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 400 |
Paprika zelená | 170 |
Paprika žlutá | 120 |
Žampiony | 250 |
Omáčka sójová | 120 |
Worcester | 70 |
Mouka rýžová | 60 |
Hovězí maso zadní průměr | 1400 |
Energetická hodnota celkem: 13755 kJ
Bílkoviny (g): 308,
Tuky (g): 176,
Sacharidy (g): 122,
SAFA (g): 77,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1719 kJ
Bílkoviny (g): 38.5, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 9.6, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky jako na guláš, cibule na kolečka, vložíme společně do tlakového hrnce a krátce osmahneme, až pustí šťávu. Přidáme nakrájené papriky, houbynaložené v kyselém nálevu i s nálevem (lze nahradit houbami ze slaného nálevu a dolít nálevem od okurek), všechny tři omáčky, osolíme, opepříme. Hrnec zavřeme a vaříme asi 35-40 minut. Pak zahustíme solamylem rozmíchaným ve 150 ml vody. Jako přílohu lze podávat knedlíky, rýži nebo těstoviny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.