TOPlist


Mangový cheesecake do skleničky

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
REJ sušenky celozrnné lískooříškové klasy68
Mango360
Banán80
Tvaroh odtučněný průměr200
Vejce celé (syrové)55
Želatina (v suchém stavu)5

Energetická hodnota celkem: 3558 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 121 SAFA (g): 4 Cukry (g): 83 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 890 kJ

Bílkoviny (g): 11.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 30.3 SAFA (g): 1 Cukry (g): 20.8 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

vanilka

Postup přípravy

Mango oloupeme a rozmixujeme na pyré. Sušenky nadrtíme a smícháme s trochou mangového pyré (cca 80 g). Připravíme si krém. Tvaroh vyšleháme se žloutkem, ochutíme vanilkou a přidáme rozmixovaný banán a mangové pyré (cca 80 g), můžeme případně lehce přisladit. Z bílku si ušleháme sníh a opatrně vmícháme do krému. Do skleniček dáme nejdříve vrstvu sušenek, poté krém a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C cca 25-30 minut, dokud není krém pevný. Dezert necháme vychladnout a připravíme si poslední vrstvu z manga. Zbylé mangové pyré (cca 200 g) dáme do hrnce a přidáme želatinu, můžeme přidat i kapku kokosového likéru nebo rumu. Pomalu zahříváme, aby se želatina rozpustila. Necháme lehce zchladnout, nalijeme na vychladlý dezert a necháme v lednici ztuhnout.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma