TOPlist


Databáze potravin

Želatina (v suchém stavu)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1440 kJ
  • Bílkoviny: 86 g
  • Tuky: 0 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 0 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.15 g
Želatina je kolagen získaný nejčastěji z vepřové nebo hovězí kůže. Jedná se o čistou lehce stravitelnou bílkovinu, bílkovina sice není plnohodnotná, ale její příjem je důležitý pro správnou funkci kloubů, stavbu pojivové tkáně, chrupavek, kostí, nehtů apod. Želatinu můžete tedy používat pro přípravu aspiků, dezertů, krémů a dalších pokrmů. Dejte však pozor na ostatní přidané suroviny. Krémy a dezerty například připravujte z nízkotučného tvarohu, do aspiku dejte jen méně tučné maso, libovou šunku, zeleninu apod.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma