- Autor: Dieta-Davidek
- Doba přípravy (min.): 14
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Sójové kostky Bona Vita (v suchém stavu) | 100 | 
Dochucovadla:
Základní věcí, pokud chcete zkusit pracovat s vegetariánskými pochoutkami. Sója je klíčová náhražka masa, obsahuje hromadu vitamínů a dalších podpůrných látek, včetně bílkovin. Sóju nejčastěji můžeme zakoupit v těchto podobách(pro prezentaci klikněte n
Energetická hodnota celkem: 1200 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 50, 
                                                        Tuky (g): 1, 
                                                        Sacharidy (g): 19,
                                                        SAFA (g): 0,
                                                        Cukry (g): 13,
                                                        Vláknina (g): 16,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Do hrnce dáme 1 litr(u malého balení, u maxi plátků bude potřeba vývaru více) vývaru/bujónu a necháme přivést k varu. Jakmile se vývar vaří, přidáme sóju a hlídáme si 14 minut/20 minut u maxi plátků. Jakmile je sója uvařená, scedíme ji a pokud budete dělat omáčku, tak vývar můžete použít do omáčky místo vody. Poté, co sója vychladne, je za potřebí ji pořádně vymačkat od přebytečných tekutin – sója tím natáhne mnohem více do sebe chuť pokrmu, který připravujete. V případě, že chcete sóju dále smažit, je také dobré ji vymačkat pro lepší “kůrku“.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









