- Autor: Shejbalova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 26.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 200 |
Máslo čerstvé nesolené | 250 |
Tvaroh polotučný průměr | 250 |
Zelí bílé kysané ve slaném nálevu | 250 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Vejce celé (syrové) | 20 |
Energetická hodnota celkem: 13473 kJ
Bílkoviny (g): 72,
Tuky (g): 221,
Sacharidy (g): 230,
SAFA (g): 110,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 518 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 8.8, SAFA (g): 4.2, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Jednoduše, vše smíchat, vyválet " knedlík", zabalit do fólie a dát na 24 hodin do ledničky. Potom stačí nakrájet na kolečka, potřít vajíčkem a podle chuti posypat ( kmín, sůl, bylinky, ....) Do těsta přidám půl lžičky sody.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Do ingrediencí bych ještě přidala to vajíčko na pomazání, případně olej na smažení (a nezapomeň pak změnit i text přípravy na "vše kromě vajíčka a oleje").
Těsto s tvarohem není špatná inspirace, dělám tak ovocné knedlíky, ale na placičky by mě to nenapadlo. Určitě to někdy zkusím, protože tohle by jedl i brácha-skorovegetarián. Díky za recept.