TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zelné placky

Zpět
  • Autor: Shejbalova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 26.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 13473 kJ

Bílkoviny (g): 72, Tuky (g): 221, Sacharidy (g): 230, SAFA (g): 135, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 518 kJ

Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 8.8, SAFA (g): 5.2, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Jednoduše, vše smíchat, vyválet " knedlík", zabalit do fólie a dát na 24 hodin do ledničky. Potom stačí nakrájet na kolečka, potřít vajíčkem a podle chuti posypat ( kmín, sůl, bylinky, ....) Do těsta přidám půl lžičky sody.

Fotografie

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 02. 2019 18:32
Aha, to máslo mi tedy rozhodně uniklo. Myslím, že by stačila troška oleje a případně, pro vhodnou konzistenci dát ví tvarohu. Tolik másla bych tam taky nechtěla dát.
01. 02. 2019 17:35
máslo má funkci spojovadla? proč je ho tam tolik? Madridačko, čekám na odezvu a pak do toho taky půjdu
31. 01. 2019 14:49
Vypadá do zajímavě, zelí nakládáme ve velkém a ve velkém jíme. Takže zkusím. přiznávám předem, zkusím omezit máslo a napíšu jak to dopadlo.
31. 01. 2019 14:11
To vypadá zajímavě, zkusím :-).
31. 01. 2019 13:11
Jo,jo, psaní receptů není mé hobby. Už vidím chyby. Správně mouka špaldová 200 g, vajíčko na pomazání, peču na papíře bez pomazání olejem. K snídani jsem slupka 3 kousky, teď kolem prošel syn a už nejsou. Díky za připomínky, polepším se.
31. 01. 2019 11:35
Já občas dělám zelníky, v podstatě palačinky na slano se zelím.
Do ingrediencí bych ještě přidala to vajíčko na pomazání, případně olej na smažení (a nezapomeň pak změnit i text přípravy na "vše kromě vajíčka a oleje").
Těsto s tvarohem není špatná inspirace, dělám tak ovocné knedlíky, ale na placičky by mě to nenapadlo. Určitě to někdy zkusím, protože tohle by jedl i brácha-skorovegetarián. Díky za recept.
31. 01. 2019 05:25
No tohle zkusím, mám ráda zelí na všechny způsoby. A dokonce ho mám ve sklepě v sudu. Jen zkusím do toho dát zdravější mouku.

Naši partneři