- Autor: ajanka
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 140 |
Mouka pšeničná celozrnná | 140 |
Cukr třtinový hnědý | 100 |
Jihočeské máslo 82% | 100 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Citronová šťáva | 65 |
Mák | 80 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 250 |
Energetická hodnota celkem: 11889 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 138,
Sacharidy (g): 314,
SAFA (g): 55,
Cukry (g): 114,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 991 kJ
Bílkoviny (g): 6.6, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 26.2, SAFA (g): 4.6, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Cukr, vejce, máslo a citronovou kůru ušleháme do pěny. V druhé míse smícháme mouky , mletý mák, sodu, kypřící prášek do pečiva. Nasypeme k našlehané směsi, přidáme bílý jogurt, citronovou šťávu. Vše zamícháme a naplníme silikonové formy na muffiny. Pečeme 20 minut v předem vyhřáté troubě na 200 st. C. Vychladlé můžeme dozdobit citronovou polevou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.