TOPlist


Bramborový koláč s tuňákem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Tanein
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Jednoduché jídlo se spoustou zeleniny

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Strouhanka6
Eidam 20 % průměr76
Tuňák ve vlastní šťávě150
Zeleninová směs mražená - průměr400
Brambory zimní400
Oleje (všechny druhy)4

Energetická hodnota celkem: 3732 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 111 SAFA (g): 6 Cukry (g): 26 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1866 kJ

Bílkoviny (g): 37.5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 55.5 SAFA (g): 3 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 8.5 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl, koření dle chuti

Postup přípravy

Mraženou zeleninu dáme vařit do osolené vody. Po uvaření scedíme. Brambory (syrové) nastrouháme na hrubo a sýr nastrouháme na jemno. Polovinu nastrouhaného sýru smícháme se zeleninou a bramborami a tuňákem. Přisolíme a podle chuti dochutíme kořením. Připravíme si zapékací mísu - vymažeme tenkou vrstvou oleje a vysypeme trochou strouhanky. Pak tam dáme připravenou směs a navrch zasypeme zbytkem nastrouhaného sýru. Potom zapékáme v troubě dokud koláč nezezlátne. Doporučuji tak minimálně 40 minut, ale záleží i na výkonosti vaší trouby.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

25. 01. 2013 10:23

hmatras

taky prosím poraďte jak to šoupnout do sebekoučingu mezi recepty.díky moc .je to bašta!!!!!!!

16. 10. 2012 23:22

AveNikolas

To vypadá moc lákavě, vyzkouším! :)

22. 09. 2012 20:30

Kubovcova

Taky jsem to vyzkoušela a fakt mi chutnal. Může mi někdo poradit jak si tento recept přidat do receptů v sebekoučinku? Díky

30. 04. 2012 22:10

zdenalan

TAKÉ VYZKOUŠÍM,BUDE TO URČITĚ DOBRÉ.

26. 04. 2012 09:50

paniLiba

nedala by se strouhanka na vysypání nahradit otrubami nebo mletými klíčky ?

26. 04. 2012 05:50

Babulka

další mňamka - určitě to udělám, jen tomu svému budu muset dát něco jiného, ach jooo ....

25. 04. 2012 19:34

Tanein

Dalo by se tam dát ještě vajíčko nebo jen bílek. Ale nám to chutnalo i bez toho :)

25. 04. 2012 19:11

gudyy

Pááni, to voní už teď, zítra to udělám k obědu, věřím, že tohle budou jíst všichni:-):-)

25. 04. 2012 18:15

sebena

taky to určitě vyzkouším, tuňáka můžu na všechny způsoby ;-)

25. 04. 2012 18:00

indulonka

jdu zkoušet ,určitě to bude dobrota.

25. 04. 2012 17:59

Varda

Poslyš - to vypadá dobře - to zkusím :-)

25. 04. 2012 17:04

Tanein

Tak jsem zkusila zadat i recept sem.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma