TOPlist


Černicový koláč bez cukru

  • Uživatelský recept
  • Autor: keridwen1
  • Porce: 45.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mandle plátky25
Ostružiny200
Kypřící prášek s vinným kamenem10
Vanilkový cukor DM30
Med60
Naše bio tvaroh odtučnený250
Vejce celé (syrové)55
Rapadura150
Špaldová krupica - celozrnná200
Mouka špaldová celozrnná100
Mouka pohanková150
Mléko plnotučné (3,5 % tuku)250
Tuk kokosový125
Smetana zakysaná 12%500

Energetická hodnota celkem: 20370 kJ

Bílkoviny (g): 131, Tuky (g): 222, Sacharidy (g): 633 SAFA (g): 164 Cukry (g): 273 Vláknina (g): 37 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 453 kJ

Bílkoviny (g): 2.9, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 14.1 SAFA (g): 3.6 Cukry (g): 6.1 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Vajíčko vymiešame do peny s trstinovou šťavou. Pridáme olej a mlieko. Postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokladieme ovocím a dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 200°C cca 10min. Dve kyslé smotany a jemný tvaroh (alebo len 3x jemný tvaroh) zmiešme s medom, tromi menšími vajíčkami a zlatým klasom alebo pudingom. Navrstvíme na predpečené cesto, posypeme mandľami a dopekáme cca 40 min na 170°C.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma