TOPlist


Databáze potravin

Mouka pohanková

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1480 kJ
  • Bílkoviny: 11 g
  • Tuky: 2.5 g
  • Sacharidy: 70 g
  • SAFA: 0.2 g
  • Cukry: 0.5 g
  • Vláknina: 4.2 g
  • Sůl: 0 g
Pohanková mouka je stejně jako ostatní druhy mouky především zdrojem energie v podobě škrobu, obsahuje malé množství neplnohodnotných bílkovin, tuku, vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Pohanka obsahuje navíc rutin a rostlinné steroly, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Pohanková mouka neobsahuje lepek, je proto vhodná i pro bezlepkovou dietu. Nelze ji však využít pro přípravu klasického pečiva, používá se spíše pro zahušťování polévek a omáček a pro přípravu kaší, palačinek, knedlíků apod. Pohanková mouka obsahuje příznivé látky, jedná se však stále o mouku, která je bohatým zdrojem energie, používejte ji proto pouze v přiměřeném množství.

Náhrada

V přiměřeném množství můžete pohankovou mouku používat, nahradit ji můžete celozrnnou moukou z bežnějších druhů obilovin.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma