TOPlist
Sledujte nás:

Uzené zapečené s kysaným zelím a bramborami

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl 6 kuliček jalovce 2 bobkové listy 4 hřebíčky 1 lžička sladké mleté papriky

Energetická hodnota celkem: 8643 kJ

Bílkoviny (g): 204, Tuky (g): 81, Sacharidy (g): 164, SAFA (g): 40, Cukry (g): 33, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 19

Energetická hodnota na 1 porci: 2161 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 20.3, Sacharidy (g): 41, SAFA (g): 10, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 4.8

Postup přípravy

https://www.apetitonline.cz/recepty/8486-uzene-zapecene-s-kysanym-zelim-a-bramborami.html 1 Uvařené Brambory oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Uzené maso nakrájejte přes vlákno rovněž na silnější plátky. Troubu předehřejete na 200 °C. Pekáč nebo plech s vyšším okrajem vyložte plátky slaniny, půlkou dávky brambor, osolte, opepřete a na brambory rozložte cibuli a část zelí. 2 Posypte celým kořením a na zelí rozložte nakrájené uzené maso, pak zbylé zelí a brambory. Povrch osolte, přelijte smetanou s rozmíchanou paprikou a vložte do předehřáté trouby. Pečte 30–40 minut, až brambory zezlátnou a zelí změkne. Před podáváním nechte chvíli odpočinout. NĚCO NAVÍC Zapékat můžete i plátky syrových brambor – jen pozor, syrové brambory kvůli kyselému zelí zůstanou křupavé a úplně nezměknou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři