- Autor: mata.per
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 800 |
Farmářské maso uzené | 600 |
Slanina anglická | 100 |
Cibule | 70 |
Zelí bílé kysané ve slaném nálevu | 500 |
Smetana na vaření 12% | 200 |
Dochucovadla:
sůl 6 kuliček jalovce 2 bobkové listy 4 hřebíčky 1 lžička sladké mleté papriky
Energetická hodnota celkem: 8643 kJ
Bílkoviny (g): 204,
Tuky (g): 81,
Sacharidy (g): 164,
SAFA (g): 40,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 19
Energetická hodnota na 1 porci: 2161 kJ
Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 20.3, Sacharidy (g): 41, SAFA (g): 10, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 4.8
Postup přípravy
https://www.apetitonline.cz/recepty/8486-uzene-zapecene-s-kysanym-zelim-a-bramborami.html 1 Uvařené Brambory oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Uzené maso nakrájejte přes vlákno rovněž na silnější plátky. Troubu předehřejete na 200 °C. Pekáč nebo plech s vyšším okrajem vyložte plátky slaniny, půlkou dávky brambor, osolte, opepřete a na brambory rozložte cibuli a část zelí. 2 Posypte celým kořením a na zelí rozložte nakrájené uzené maso, pak zbylé zelí a brambory. Povrch osolte, přelijte smetanou s rozmíchanou paprikou a vložte do předehřáté trouby. Pečte 30–40 minut, až brambory zezlátnou a zelí změkne. Před podáváním nechte chvíli odpočinout. NĚCO NAVÍC Zapékat můžete i plátky syrových brambor – jen pozor, syrové brambory kvůli kyselému zelí zůstanou křupavé a úplně nezměknou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.