- Autor: evied
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šmakoun Mexico | 50 |
Mrkev | 130 |
Petržel - kořen | 40 |
Celer bulva | 40 |
Ovesné vločky jemné Emco | 100 |
Vejce celé (syrové) | 75 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka, kmín, petrželka
Energetická hodnota celkem: 2544 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 82,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1272 kJ
Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 41, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu slijeme, a vše rozmačkáme, přidáme vajíčko a vločky, dochutíme majoránkou, drceným kmínem, pepřem popřípadě solí. Pokud se směs lepí, přidáme vločky, vytvoříme kuličky, dáme na plech s pečícím papírem trošku potřeným olejem nebo ghí. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 200 stupňů 20 - 25 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.