- Autor: aktijavokcindez
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 330 |
Celer bulva | 300 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 160 |
Energetická hodnota celkem: 3009 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 21,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1505 kJ
Bílkoviny (g): 41.5, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce rozklepneme do misky a důkladně promícháme vidličkou, aby se spojil bílek se žloutkem. Ochutíme pepřem, solí nebo bylinkami. Připravíme si tuňáka. Použila jsem tuňáka Rio mare v olivovém oleji (větší balení - 160g). Slejte olej nebo šťávu, aby vám zůstalo pouze maso. Formu na muffiny lehce vymažeme olivovým olejem. Nejdříve dáme vrstvu strouhaného celeru. Na ni kostičku tuňáka a opět celer. Tuňák by měl být v celeru "zabalený", aby se objevil až po nakousnutí. Nakonec zalijeme vajíčkem. Pro malé vylepšení a pestrost můžete vmíchat do některých muffinků špenát nebo rajčata. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.