TOPlist
Sledujte nás:

Tuňákové muffinky bez mouky

Zpět

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 3009 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 21, SAFA (g): 11, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1505 kJ

Bílkoviny (g): 41.5, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce rozklepneme do misky a důkladně promícháme vidličkou, aby se spojil bílek se žloutkem. Ochutíme pepřem, solí nebo bylinkami. Připravíme si tuňáka. Použila jsem tuňáka Rio mare v olivovém oleji (větší balení - 160g). Slejte olej nebo šťávu, aby vám zůstalo pouze maso. Formu na muffiny lehce vymažeme olivovým olejem. Nejdříve dáme vrstvu strouhaného celeru. Na ni kostičku tuňáka a opět celer. Tuňák by měl být v celeru "zabalený", aby se objevil až po nakousnutí. Nakonec zalijeme vajíčkem. Pro malé vylepšení a pestrost můžete vmíchat do některých muffinků špenát nebo rajčata. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30 minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři