TOPlist


Tuňákový tatarák

  • STOB recept
  • Autor: www.nehladu.cz
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tuňák (syrový)200
Cibule šalotka20
Rajčata 100
Olej olivový6
Olej sezamový4
Kapary15
Sójová omáčka5
Rybí omáčka5

Energetická hodnota celkem: 1755 kJ

Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 8 SAFA (g): 4 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 585 kJ

Bílkoviny (g): 16.3, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 2.7 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 1.7 Vláknina (g): 0.7 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, chilli, petržel, koriandr

Postup přípravy

Smíchejte nadrobno posekanou šalotku, nasekané kapary, olivový a sezamový olej, rybí a sojovou omáčku. Rajče zbavte slupky, odstraňte zrnka, nakrájejte a přimíchejte. Nakonec ostrým nožem nakrájejte tuňáka na co nejmenší kostičky a přimíchejte do směsi. Na závěr můžete dochutit nasekanými chilli papričkami, koriandrem a petrželí, podle potřeby dosolit a zakápnout šťávou z citronu nebo limetky, aby si tuňák uchoval pěknou barvu. Podávat můžete s opečenou bagetkou nebo jiným pečivem.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

25. 10. 2017 07:53

Kumpi

To vypadá úžasně. :-)

23. 10. 2017 09:35

bejbinka

vyzkouším...

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma