TOPlist


Databáze potravin

Olej olivový

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 3710 kJ
  • Bílkoviny: 0 g
  • Tuky: 100 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 50 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.01 g
Výhodou rostlinných olejů je nepřítomnost cholesterolu a výhodnější složení mastných kyselin (až na výjimky, jako je kokosový tuk, palmojádrový tuk a palmový olej). Olivový olej obsahuje poměrně malé množství nasycených mastných kyselin, velké množství mononenasycených mastných kyselin a dále menší množství omega 6 a omega 3 mastných kyselin. Olivových olejů se na trhu objevuje několik druhů. Panenské oleje je vhodné používat pro studenou kuchyni, mají specifickou chuť a obsahují řadu příznivých látek. Pro tepelnou úpravu volte raději oleje rafinované.

Náhrada

Místo olivového oleje můžete použít olej řepkový.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma