- Autor: sidlovka
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 150 |
Rýže parboiled (v suchém stavu) | 370 |
Cuketa | 300 |
Dochucovadla:
150 g čočky špetka mletého kmínu a mletého pepře strouhaná mozzarella nebo jiný sýr (volitelné) 1,5 hrnku hnědé rýže 3 hrnky zeleninového vývaru 1 větší cuketa 3 stroužky česneku 1 cibule 1 PL oleje, případně másla (doporučuji tento) 200 g tuňáka
Energetická hodnota celkem: 7918 kJ
Bílkoviny (g): 64,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 393,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 44,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1980 kJ
Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 98.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme hnědou rýži, párkrát promícháme a zalijeme ji zeleninovým vývarem. Rýži vaříme zhruba 15 minut doměkka. V druhém hrnci zalijeme čočku přibližně dvojnásobným objemem vody a uvaříme ji doměkka (okolo 20 minut). Když je rýže i čočka uvařená, čočku vmícháme do rýže a přidáme i pepř, sůl, prolisované stroužky česneku a nastrouhanou cuketu. Popřípadě můžeme přidat i nastrouhaný sýr. Rizoto mícháme na slabém plameni ještě přibližně 3 minuty a následně ho můžeme podávat, doplněné o tuňáka zbaveného šťávy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.