TOPlist
Sledujte nás:

čočkové rizoto s cuketou a tuňákem

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

150 g čočky špetka mletého kmínu a mletého pepře strouhaná mozzarella nebo jiný sýr (volitelné) 1,5 hrnku hnědé rýže 3 hrnky zeleninového vývaru 1 větší cuketa 3 stroužky česneku 1 cibule 1 PL oleje, případně másla (doporučuji tento) 200 g tuňáka

Energetická hodnota celkem: 7918 kJ

Bílkoviny (g): 64, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 393, SAFA (g): 2, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 44, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1980 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 98.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme hnědou rýži, párkrát promícháme a zalijeme ji zeleninovým vývarem. Rýži vaříme zhruba 15 minut doměkka. V druhém hrnci zalijeme čočku přibližně dvojnásobným objemem vody a uvaříme ji doměkka (okolo 20 minut). Když je rýže i čočka uvařená, čočku vmícháme do rýže a přidáme i pepř, sůl, prolisované stroužky česneku a nastrouhanou cuketu. Popřípadě můžeme přidat i nastrouhaný sýr. Rizoto mícháme na slabém plameni ještě přibližně 3 minuty a následně ho můžeme podávat, doplněné o tuňáka zbaveného šťávy.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři