TOPlist


Databáze potravin

Rýže parboiled (v suchém stavu)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1540 kJ
  • Bílkoviny: 7 g
  • Tuky: 0.8 g
  • Sacharidy: 82 g
  • SAFA: 0.4 g
  • Cukry: 0.2 g
  • Vláknina: 5 g
  • Sůl: 0.01 g
Jedná se o speciálně upravenou loupanou rýži, ve které je zachován vyšší obsah vitaminů a minerálních látek, je proto vhodnější než ostatní druhy loupané rýže. Hlavní složkou rýže je škrob, dále obsahuje malé množství bílkovin a ostatních živin obsahuje jen malá množství. Rýži lze do jídelníčku v přiměřeném množství zařadit.

Náhrada

Tento druh rýže je vhodný zařazovat v přiměřeném množství do jídelníčku, ještě vhodnější je rýže natural, která má nižší glykemický index. Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy zeleninou.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma