TOPlist
Sledujte nás:

Koprová omáčka

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, ocet

Energetická hodnota celkem: 7239 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 145, Sacharidy (g): 77, SAFA (g): 72, Cukry (g): 37, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1207 kJ

Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 24.2, Sacharidy (g): 12.8, SAFA (g): 12, Cukry (g): 6.2, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu. V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem. Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři