- Autor: kacenka.3
 - Doba přípravy (min.): 180
 - Uživatelský recept
 - Porce: 1.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Hovězí maso zadní průměr | 60 | 
| Mouka pšeničná hladká | 3 | 
| Víno červené | 50 | 
| Bujón suchý stav | 3 | 
| Džem light průměr | 17 | 
| Brambory vařené | 150 | 
| Oleje (všechny druhy) | 5 | 
| Cibule | 30 | 
Dochucovadla:
sůl, prpř, koření na roštěnky
Energetická hodnota celkem: 1440 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 15, 
                                                        Tuky (g): 13, 
                                                        Sacharidy (g): 42,
                                                        SAFA (g): 4,
                                                        Cukry (g): 8,
                                                        Vláknina (g): 4,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepíme, dáme koření na roštěnky a obalíme v hladké mouce. Na oleji z obou stran krátce opečeme, pak maso vyndáme, na té samé pánvi osmahneme cibuli, vrátíme maso a zalijeme vínem a vývarem. Přivedeme k varu na mírném ohni dusíme doměkka (cca 1,5 hod.). Omáčku rozmixujeme, přidáme brusinky a dochutíme. Brambory rozšťoucháme s petrželkou nebo jarní cibulkou. Místo džemu patří 20g brusinek (140 kJ)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






