- Autor: Kamcak3
- Doba přípravy (min.): 50
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dančí kýta (syrová) | 740 |
Petržel - kořen | 20 |
Celer bulva | 40 |
Cibule | 80 |
Česnek | 50 |
Sůl | 20 |
Voda | 400 |
Dochucovadla:
Pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 3648 kJ
Bílkoviny (g): 167,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 25,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 21
Energetická hodnota na 1 porci: 1216 kJ
Bílkoviny (g): 55.7, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 7
Postup přípravy
Z dančí kýty uděláme plátky, naložíme do olivového oleje a přidáme bylinky (dle chuti - petržel, tymián, celer). Nakrájíme cibuli, čestnek, petržel kořen a mrkev. Orestujeme (začnem cibulí), po té přidáme plátky kýty. Restujeme, když maso opečené podlejeme vodou a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu se zeleninou vzniklou dušením rozmixujeme, můžeme přidat lžicku hořčice. Podáváme s - brambor, kaše, dýňové pýré.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.