TOPlist


Rajčata zapečená se sardinkami

  • Uživatelský recept
  • Autor: myrtil
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Podáváme jako přílohu s grilovanou rybou nebo masem, jako hlavní jídlo s chlebem nebo rizotem. My to jíme samotné :) Podle kuchařky Basic vaření po italsku. Olejovky nahrazuji rybičkami ve vlastní šťávě nebo tomatě, dávám 1 místo 4 lžic oleje.

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule90
Olivy černé sterilované (Bonduelle)40
Petržel - nať10
Oleje (všechny druhy)10
Parmezán 25 % průměr50
Rajčata 800
Česnek10
Strouhanka50
Sardinky v tomatě125

Energetická hodnota celkem: 3670 kJ

Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 90 SAFA (g): 12 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1835 kJ

Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 17.5, Sacharidy (g): 45 SAFA (g): 6 Cukry (g): 15.5 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl, čerstvě mletý pepř, citronová šťáva, citronová kůra

Postup přípravy

Rajčatům odřízeneme vršky, vnitřek vydlabeme, odstraníme jadérka, vyškrabanou dužinu nakrájíme. Sardinky necháme okapat a rozebereme na kousky. Olivy pokrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme, jemně nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Troubu předehřejeme na 180 st. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, cibuli a česnek zpěníme, přidáme vnitřky rajčat a petrželku, odkryté 5 minut dusíme, pak přimícháme sardinky, olivy a pánvičku odstavíme. Do směsi vmícháme citronovou šťávu a strouhanou kůru, strouhanku, parmazán, osolíme, opepříme a směsí naplníme vydlabaná rajčata. Pečeme asi 30 minut, dokud směs nezačne na vrchu hnědnout.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma