- Autor: ivana.cirmanova
- Doba přípravy (min.): 120
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová šťáva | 40 |
Jihočeské máslo 82% | 60 |
Pstruh (syrový) | 2700 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 18077 kJ
Bílkoviny (g): 487,
Tuky (g): 238,
Sacharidy (g): 2,
SAFA (g): 79,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1506 kJ
Bílkoviny (g): 40.6, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 0.2, SAFA (g): 6.6, Cukry (g): 0.1, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
2 lososoví pstruzi, celková váha necelé 3 kg, vyfiletovaní (vytahování kostí trvá 1 hod). Celkem 12 ks filetů, rozporcovat před pečením. Na 1 plech na pečicí papír se vejde 9 ks, zbytek se peče potom, lze použít stejný plech i papír. Filety poklást máslem, osolit a ocitrónovat. Pečení v Blansku na 180 st asi 15 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.