- Autor: dispro
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jihočeský tvaroh polotučný | 750 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 60 |
Čekankový sirup | 80 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Rozinky | 100 |
Škrob kukuřičný | 10 |
Energetická hodnota celkem: 6040 kJ
Bílkoviny (g): 102,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 145,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 101,
Vláknina (g): 56,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 503 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 12.1, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 8.4, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Troubu rozehřejme na 150°C. Ve větší misce metlou rozšlehejte tvaroh, mléko, sirup a vejce. Stranou si obalte rozinky v kukuřičném škrobu, přidejte je do těsta v míse a vše promíchejte. Poté si připravte dortovou nebo koláčovou formu (průměr 20cm), vyložte ji pečícím papírem (případně vymažte tukem) a nalijte do ní připravené těsto. Formu umístěte do předehřáté trouby a pečte 90-95 minut při 150°C. Upečený koláč nechte nejprve vychladnout v troubě s otevřenými dvířky a následně ho dejte alespoň na 15 min do lednice. Po vychladnutí koláč nakrájejte na 12 dílků a podávejte.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.