- Autor: Fabinka78
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Jablko | 500 | 
| Cream Pudding Vanilla (K-Classic) | 37 | 
| Cukr třtinový hnědý | 50 | 
| Natura kukuřičný škrob | 5 | 
| Piškoty Opavia | 200 | 
| Voda | 600 | 
Energetická hodnota celkem: 5583 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 25, 
                                                        Tuky (g): 15, 
                                                        Sacharidy (g): 262,
                                                        SAFA (g): 6,
                                                        Cukry (g): 178,
                                                        Vláknina (g): 14,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 698 kJ
Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 32.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 22.3, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Oloupeme a vykrájíme 4 jablka (cca 500 g) a nakrájíme je na kousky. Přidáme 500 ml vody a dáme vše vařit. Vaříme cca 10 minut, poté šťouchadlem na kaši kousky jablek rozmačkáme. Předem si v hrnečku smícháme 1 vanilkový pudink, 50 g třtinového cukru a 5 g rezistentního (např. kukuřičného) škrobu s troškou vody. Vše vmícháme do rozvařených jablek. Mícháme až začne jablečný rozvar "házet" bubliny = puding se uvaří. Mezitím si do kulaté koláčové formy naskládáme piškoty. Piškoty zalijeme jablečným pudinkem a přidáme 2. vrstvu piškotů, kterou ještě přelijeme jablečným pudinkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









