TOPlist
Sledujte nás:

Trhané vepřové maso

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

1 lžíce soli, 2 lžičky uzené papriky, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička sušené cibule, 1 lžička sušeného česneku, trocha mletého černého pepře

Energetická hodnota celkem: 12871 kJ

Bílkoviny (g): 247, Tuky (g): 220, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 95, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1287 kJ

Bílkoviny (g): 24.7, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 2, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Smíchejte cukr, sůl, uzenou papriku, římský kmín, cibuli, česnek a pepř. Troubu rozpalte na 200°C. Kořením důkladně potřete maso ze všech stran. Do pánve nalijte olej, rozpalte ji a maso na ní ze všech stran opečte. Opečené maso dejte do zapékací nádoby s víkem. Maso podlijte zhruba 330 ml tekutiny – můžete použít vodu, ale rozhodně je fajn mu tekutinou přidat další chuť. Můžete použít pivo nebo třeba i cider. Takto podlité maso zakryjte víkem a vložte do rozpálené trouby, teplotu stáhněte na 150°C. Maso nechte přikryté péci alespoň tři hodiny, po nich už můžete vyzkoušet, jestli je měkké, když se do něj píchne. Pokud ne, znovu ho zakryjte a pečte minimálně další půlhodinu, pak test znovu opakujte. Samozřejmě hodně záleží na velikosti masa, nám většinou dvoukilový kousek trvá 3-4 hodiny. Pokud je maso měkké, zkuste vidličkou maso odloupnout, pokud se rozpadá, je už hotové. Z hrnce odeberte většinu tekutiny a maso natrhejte. Do natrhaného masa přidejte po částech výpek, tak, aby ho maso mohlo vstřebat a bylo šťavnaté, ale aby v něm neplavalo.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři