- Autor: majkl1
- Doba přípravy (min.): 50
- Porce: 1.00
autor:Málková Iva, Štochlová Jaroslava: Hubneme s rozumem tvořivě recept č.106 oběd
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lasagne syrové (Panzani) | 45 |
Mrkev | 40 |
Celer řapíkatý | 30 |
Cibule | 20 |
Česnek | 5 |
Olej Olivový (Clever) | 5 |
Hovězí maso přední průměr | 70 |
Rajčata | 50 |
Rajský protlak | 20 |
Eidam 20 % průměr | 20 |
Dochucovadla:
sůl, mletý pepř
Energetická hodnota celkem: 2009 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Maso umeleme (můžeme také koupit maso již umleté, pak ale nemáme jistotu, jestli je skutečně libové). Zeleninu omyjeme, mrkev a celer nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a důkladně ho opečeme. Pak doplníme mrkví, celerem a rajským protlakem, dusíme a jako poslední přidáme krájená rajčata. Do pekáčku rozložíme masovou směs a plátky lasagní, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby asi na 30 minut zapéct.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.