- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák | 600 |
Bryndza | 100 |
Máslo čerstvé nesolené | 50 |
Kostelecké Uzeniny Uzená slanina | 50 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 4615 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 95,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 48,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1154 kJ
Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 23.8, Sacharidy (g): 6.5, SAFA (g): 12, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Květák uvaříme v osolené vodě "na skus" rozebereme ho na drobné růžičky a horký ho zakápneme máslem, promícháme s bryndzou , můžeme posypat pár kostičkami opražené slaniny. Přisolíme podle chuti a můžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.