TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tvarůžková pomazánka

Zpět
  • Autor: antoninpetras
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř.

Energetická hodnota celkem: 4642 kJ

Bílkoviny (g): 238, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 3, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 24

Energetická hodnota na 1 porci: 387 kJ

Bílkoviny (g): 19.8, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 2.2, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Tvarůžky nebo podobný sýr necháme ve sklenici zrát alespoň 5 dnů, klidně i 2 týdny, při pokojové teplotě. Poté je v sekáčku nebo vidličkou rozsekáme/rozmačkáme na co nejdrobnější kousky a smícháme s rozměklým máslem (100g) (jde to ztuha, lepší rukami). Přidáme tvaroh, jemně nasekanou (červenou) cibuli a sůl a pepř podle chuti. Necháme zrát v misce pod folií alespoň dva dny v lednici. Máslo je v receptu vynecháno nebo lze i nahradit margarinem. I s ním je obsah tuku rozumný a obsah bílkoviny v porci vysoký. Ideální na sucho opečeném žitném chlebu. 100g pomazánky na 50g chleba.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři