- Autor: antoninpetras
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 100 |
Sůl | 8 |
Tvaroh odtučněný průměr | 500 |
Harzer zrající sýr 10 % | 600 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř.
Energetická hodnota celkem: 4642 kJ
Bílkoviny (g): 238,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 24
Energetická hodnota na 1 porci: 387 kJ
Bílkoviny (g): 19.8, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 2.2, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Tvarůžky nebo podobný sýr necháme ve sklenici zrát alespoň 5 dnů, klidně i 2 týdny, při pokojové teplotě. Poté je v sekáčku nebo vidličkou rozsekáme/rozmačkáme na co nejdrobnější kousky a smícháme s rozměklým máslem (100g) (jde to ztuha, lepší rukami). Přidáme tvaroh, jemně nasekanou (červenou) cibuli a sůl a pepř podle chuti. Necháme zrát v misce pod folií alespoň dva dny v lednici. Máslo je v receptu vynecháno nebo lze i nahradit margarinem. I s ním je obsah tuku rozumný a obsah bílkoviny v porci vysoký. Ideální na sucho opečeném žitném chlebu. 100g pomazánky na 50g chleba.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.