TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

"Paštika" z pohanky a sušených rajčat

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, paprika

Energetická hodnota celkem: 2904 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 81 SAFA (g): 5 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 484 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 5.2, Sacharidy (g): 13.5 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 2.2 Vláknina (g): 2.7 Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou (zhruba v poměru 1 díl pohanky : 1,5 vody). Osolíme, můžeme přidat i prolisovaný česnek a minutku povaříme. Vypneme plotýnku a necháme pod pokličkou cca 20 minut dojít. Ořechy si namočíme do vody, aby trochu změkly. Uvařenou pohanku rozmixujeme společně se sušenými rajčaty, ořechy a rajčatovým protlakem. Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.

Fotografie

Hodnocení (32 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 02. 2020 21:26
Já paštiku zkusila a byla to opravdu mňamka :-).
04. 02. 2020 09:55
...a co tak naplnit paštikou nějakou zeleninu? Třeba rajče nebo papriku? :-)
04. 02. 2020 09:29
Martina Ch.: Je potřeba počítat s tím, že pohanka (i když obsahuje plno prospěšných látek) je bohatým zdrojem sacharidů, takže s pečivem už je potom potřeba opatrně. Nebo lze použít večerní chlebík, který obsahuje sacharidů minimálně a je bohatý na bílkoviny, případně knäckebrot, který je lehký a na jeden plátek má také mnohem méně sacharidů než klasické pečivo. Určitě se vyplatí si zadat vše do Sebekoučinku a hlídat, abyste sacharidů neměla moc.
04. 02. 2020 09:16
Asi jsem udělala něco špatně, dala jsem si paštiku k večeři na kváskový chléb - 50 g (jeden krajíc), ale jelikož jsem diabetik (pouze na prášcích), tak mi cukr vylítl nahoru. Tak by možná byl lepší udělat pohanku + oříšky+ sušená rajčata jako přílohu. (Snažím se mít více pohybu a přiměřeně jíst, aby mi lékařka snížila jeden prášek na cukrovku.)
15. 01. 2020 17:26
Zítra koupím pohanku a zkusím :-).
07. 01. 2020 10:37
Tak to dnes večer vyzkouším, už mám na ni chuť.
05. 01. 2020 20:29
Vynikající, místo papriky jsem přidala chilli, moc nám chutná :-)
15. 12. 2018 21:00
Vyzkouším.
10. 12. 2018 07:45
pohanku miluji , recept se mi líbí hned vyzkouším
17. 12. 2017 18:45
To vypadá zajímavě
16. 12. 2017 05:27
Vypadá tenhle recept moc dobře.
15. 12. 2017 10:41
super recept....
15. 12. 2017 07:53
zajimavy recetp vyzkouším
14. 12. 2017 11:05
vyzkoušejte-výborné
13. 12. 2017 21:06
vyzkouším
12. 12. 2017 22:25
Také mě chutnalo:-)
12. 12. 2017 13:33
Měla jsem možnost dnes ochutnat, a doporučuji, moc mi chutnalo :-)!
12. 12. 2017 10:47
Vypadá to dobře.
12. 12. 2017 05:30
Vyzkouším.
11. 12. 2017 21:40
Pohanka jako zaklad paštiky určitě vyzkouším všechny ingredience mám doma :-)
11. 12. 2017 20:12
Úžasný nápad, určitě udělám a protože mám ráda česnek, tak jej přidám do hotové pohanky a ještě dodám nějaké koření (majoránku, tymián apod.), už se těším na úžasnou pochoutku.
11. 12. 2017 18:53
Zdravá paštika, hned musím zakoupit pohanku.
11. 12. 2017 18:14
Hmm, to vypadá zajímavě.
11. 12. 2017 18:14
Hmm, to vypadá zajímavě.
11. 12. 2017 16:57
Hned vyzkouším,ingredience doma mám.
11. 12. 2017 16:51
Tak na tuhle pašticku se mi sbíhají sliny. :-)
11. 12. 2017 16:13
Vyzkouším
11. 12. 2017 16:06
Vypadá to moc dobře vyzkousim na zítřejší večeři
11. 12. 2017 14:49
Zajímavá inspirace, vyzkouším.
11. 12. 2017 13:15
vypadá to dobře, to také zkusím :-)
11. 12. 2017 11:54
Luštěninová paštika - hm láká mě to vyzkoušet už proto, že pohanka je opravdu zdravější pochutina
11. 12. 2017 11:16
sušená rajčata mám moc ráda, pohanku neznám, vyzkouším!
11. 12. 2017 10:43
Moc receptů z pohanky neznám, hned večer zkouším....
11. 12. 2017 09:24
To vyzkouším, vypadá to chutně:-)
11. 12. 2017 08:25
Vypadá to dobře, určitě vyzkouším :-)
11. 12. 2017 07:52
Pohanku používám hodně, ale toto jsem ještě nezkoušela. Už se těším až ochutnám :-)
11. 12. 2017 07:30
Zajímavé, z pohanky neznám moc receptů, tak vyzkouším.
11. 12. 2017 05:03
Určitě stojí za vyzkoušení :-).

Naši partneři