- Autor: yfca5
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Solamyl | 3 |
Pór | 200 |
Omáčka sójová | 10 |
Sójové nudličky (Bona Vita) | 50 |
Rýže natural syrová | 31 |
Dochucovadla:
sojová omáčka, sůl, pepř, masox.
Energetická hodnota celkem: 1512 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Sojové maso povaříme ve vodě s masoxem, či pouze se sojovou omáčkou, či v masovém vývaru - vývar musí být hodně silný a dochucený aby soja do sebe mohla natáhnout chuť po převaření počkáme na vystydnutí a necháme do druhého dne uležet. Nudličky či kostky by měly být po uvaření měkké. Druhý den nudličky zcedíme a vymačkáme přebytečnou vodu a obalíme v solamylu (vývar z nudliček nevyléváme použijeme ho na omáčku). Pórek nakrájíme na kostičky a zlehka jako cibulku osmahneme na oleji potom přidáme sojové nudličky, a ty také opražíme nakonec přilijeme trošku vývaru, nelejeme hned všechen, postupně dle požadované hustoty, díky solamilu na nudličkách by nám měla šťáva hezky zhoustnout, dochutíme a podáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.