- Autor: Avolaks
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 4.00
Mleté maso 500 - 1000 g (směs hovězí a vepřové),1 cibule, 2 - 4 polévkové lžíce strouhanky, 1 vejce, 2- 3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky (oregana),sůl,pepř,50 - 100 g anglické slaniny (nemusí být),
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|
Dochucovadla:
sůl,pepř, majoránka, oregano
Energetická hodnota celkem: 0 kJ
Bílkoviny (g): 0,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 0,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 0 kJ
Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mleté maso smícháme s ostatními ingrediencemi (česnek prolisujeme),tak aby vznikla tužší kompaktní hmota, z té vytvarujeme šišku, kterou vložíme do pekáče ,podlijeme trochou vody a přiklopíme,pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 min. Posledních 15 - 20 min. bez víka, průběžně podléváme .Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo bramborová kaše.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.