- Autor: Chudas
- Doba přípravy (min.): 15
- Porce: 1.00

400 g zelených fazolek AQ olivový olej 2× 400g plechovka nakládané cizrny, scezené, okapané 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky 7 sušených rajčat, nakládaných v oleji, okapaných 2–3 kusy nakládaných paprik AQ 1 lžíce vinného octa 1 lžíce ochuceného oleje s chilli AExc 200 g balkánského sýru AQ sůl
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna | 40 |
Fazolky | 170 |
Česnek | 5 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Rajčata Cherry | 100 |
Paprika zelená | 70 |
Balkánský sýr 30 % průměr | 25 |
Ocet | 2 |
Energetická hodnota celkem: 1430 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Troubu zahřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj fazolky, pokapejte olivovým olejem a dejte na deset minut péct. Pak fazolky přendejte do mísy, přidejte okapanou nakládanou cizrnu. Česnek, rajčata, nakládané papriky, vinný ocet a ochucený olej rozmixujte tyčovým mixérem. Mírně osolte a pak vmíchejte k fazolím. Podávejte s balkánským sýrem pokrájeným na kostičky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.