- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 4.00
 
                    Pozn.: Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku. Ořechy menším dětem rozkrájejte na menší kousky.
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Eidam 30% | 15 | 
| Dýně Hokaido | 100 | 
| Ricotta | 60 | 
| Tvaroh polotučný průměr | 180 | 
| Chléb Šumava | 200 | 
| Lískové ořechy (nesolené) | 25 | 
| Mrkev | 60 | 
| Maliny | 100 | 
| Borůvky | 60 | 
Dochucovadla:
Bylinky, popř. trochu soli.
Energetická hodnota celkem: 4586 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 48, 
                                                        Tuky (g): 35, 
                                                        Sacharidy (g): 140,
                                                        SAFA (g): 12,
                                                        Cukry (g): 32,
                                                        Vláknina (g): 24,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1147 kJ
Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 3, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Dýni si předem uvaříme nebo upečeme, rozmačkáme vidličkou a smícháme s tvarohem a ricottou. Pomazánku ochutíme dle potřeby a namažeme na půl krajíce chleba. Z druhé půlky vyřízneme uši, namažeme, veverku dozdobíme z proužků mrkve a sýra, oči a čumák jsou z rozpůlených lískových ořechů. Talíř dozdobíme dle vlastní fantazie dalšími ořechy (menším dětem ořechy rozkrájíme) a ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









