- Autor: vavrova
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slávky (syrové) | 90 |
Vejce celé (syrové) | 27 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Olej slunečnicový | 30 |
Dochucovadla:
citr.šťáva, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1762 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Rozmrazené mušle pokapeme citr.šťávou a necháme 10 min. odležet. Z hadké mouky, vajec a bílého vína (dala jsem vodu) připravíme těstíčko, které ochutíme solí a pepřem. Oleželé mušle napíchneme na malý špíz a obalíme v těstíčku. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Necháme okapat a podáváme schlebem nebo opečenými brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.