- Autor: Cibule230112
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 250 |
Cibule | 60 |
Olej olivový | 30 |
Ocet vinný | 20 |
Dochucovadla:
pepř, sul,, ocet, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 1509 kJ
Bílkoviny (g): 3,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 21,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 755 kJ
Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Syrovou cuketu na tenké plátky, cibuli také, napěchovat do sklenice, zalít olejem a octem. Nechat odležet aspoň do druhého dne. Upravíte jen množství. Olej při servírování slít, lze použít na další várku. Recept dle https://www.varimesmarcelou.cz/zavarovani-konzervovani-nakladani/cukety-nalozene-jako-matjesy.html
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.