TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Šlehané máslo s řepkovým olejem

Zpět

Máte rádi máslo, ale chtěli byste trochu vylepšit jeho nutriční profil? Přidejte do něj řepkový olej, který ho obohatí o prospěšné nenasycené mastné kyseliny. Další výhodou je, že se bude lépe rozmazávat.

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej řepkový60
Máslo čerstvé nesolené200

Dochucovadla:

pažitka (nebo jiné bylinky), uzená paprika

Energetická hodnota celkem: 8426 kJ

Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 224, Sacharidy (g): 1, SAFA (g): 87, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 324 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 8.6, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Máslo si necháme chvíli povolit, dáme do mísy a postupně přidáváme řepkový olej, šleháme metlou nebo v mixéru. Dle chuti si můžeme připravit bylinkové máslo - přidáme nadrobno nakrájenou pažitku nebo jiné bylinky, část másla můžeme ochutit například uzenou paprikou, lze přidat i trochu chilli. Máslo skladujte v lednici, můžete využít jen tak na pečivo nebo jako základ pro různé pomazánky.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 05. 2025 20:29
Určitě udělám.

Naši partneři