- Autor: Hanka Malkova
- STOB recept
- Porce: 26.00

Máte rádi máslo, ale chtěli byste trochu vylepšit jeho nutriční profil? Přidejte do něj řepkový olej, který ho obohatí o prospěšné nenasycené mastné kyseliny. Další výhodou je, že se bude lépe rozmazávat.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 60 |
Máslo čerstvé nesolené | 200 |
Dochucovadla:
pažitka (nebo jiné bylinky), uzená paprika
Energetická hodnota celkem: 8426 kJ
Bílkoviny (g): 1,
Tuky (g): 224,
Sacharidy (g): 1,
SAFA (g): 87,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 324 kJ
Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 8.6, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Máslo si necháme chvíli povolit, dáme do mísy a postupně přidáváme řepkový olej, šleháme metlou nebo v mixéru. Dle chuti si můžeme připravit bylinkové máslo - přidáme nadrobno nakrájenou pažitku nebo jiné bylinky, část másla můžeme ochutit například uzenou paprikou, lze přidat i trochu chilli. Máslo skladujte v lednici, můžete využít jen tak na pečivo nebo jako základ pro různé pomazánky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.