- Autor: myrtil
 - Uživatelský recept
 - Porce: 4.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Kapusta hlávková | 400 | 
| Brambory zimní | 600 | 
| Oleje (všechny druhy) | 10 | 
| Víno bílé suché | 100 | 
| Hořčice plnotučná (Hellmann´s) | 40 | 
| Česnek | 10 | 
| Cibule | 60 | 
| Králičí průměr | 600 | 
Energetická hodnota celkem: 7398 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 143, 
                                                        Tuky (g): 65, 
                                                        Sacharidy (g): 152,
                                                        SAFA (g): 25,
                                                        Cukry (g): 30,
                                                        Vláknina (g): 17,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1850 kJ
Bílkoviny (g): 35.8, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na ochucení masa je třeba sůl, mletý pepř a 2 snítky sušeného tymiánu. Králičí stehna odblaníme, omyjeme, osušíme, vetřeme do nich sůl a pepř a potřeme je ostrou hořčicí. V pekáčku rozpálíme olej a maso prudce opečeme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme, přilijeme víno, přidáme česnek a tymián, přiklopíme poklicí a vložíme do trouby předehřáté na 220 st. Dusíme asi 50 minut. Vypečenou šťávu scedíme. Podáváme s vařenou kapustou a brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






