- Autor: s.adamova1
- Doba přípravy (min.): 50
- Porce: 2.00
citron, olivový olej, jehněčí kotlety, brambory,zelenina ( hrášek, kukuřice, zelené fazolky, atd.),kari, pepř, máslo.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jehněčí průměr | 240 |
Citrony | 45 |
Brambory rané | 200 |
Kukuřice cukrová | 100 |
Hrášek | 60 |
Máslo | 50 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Energetická hodnota celkem: 5985 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 102,
Sacharidy (g): 64,
SAFA (g): 44,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 2993 kJ
Bílkoviny (g): 30.5, Tuky (g): 51, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 22, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Lžíci citronové šťávy smícháme s lžící oleje a pepřem.Směsí potřeme připravené kotlety a necháme chvíli odpočinout.Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě, přidáme zeleninu a uvaříme doměkka.Na pánvi rozpálíme máslo, vložíme do ní brambory se zeleninou, ochutíme kari a opečeme.Na druhé pánvi opečeme maso, z každé strany tak 2 - 4 minuty.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.