TOPlist
Sledujte nás:

Vepřové (hovězí, kuřecí) maso dušené v mrkvi, vařený brambor

Zpět

Kousky libového vepřového (nebo hovězího, kuřecího či krůtího) masa podušené na cibuli spolu s později přidanou pokrájenou mrkví. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Ingredience

Dochucovadla:

V hmoždíři čerstvě utlučený pepř a kmín.

Energetická hodnota celkem: 1431 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 5, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Omyté, osušené a od tuku očištěné maso pokrájíme na menší kostky (o hraně cca 1,5 cm), které osmažíme na oleji zpěněné cibuli, osolíme, trošku opepříme a okmínujeme čerstvě rozdrceným kořením. Podlijeme vlažnou vodou a dusíme do poloměkka. Poté přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme až je maso měkké a šťáva téměř vysmažená. Podáváme s bramborem (nejlépe vařeným ve slupce a poté oloupaným).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři