- Autor: zuzanal
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 25.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Jablka | 400 |
| Vejce celá průměr | 55 |
| Droždí | 15 |
| Mléko odstředěné průměr | 250 |
| Máslo | 50 |
| Cukr průměr | 50 |
| Mouka špaldová celozrnná | 250 |
| Mouka pšeničná bílá průměr | 250 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 11050 kJ
Bílkoviny (g): 77,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 456,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 113,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 442 kJ
Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 18.2, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
ze špetky třinového cukru, mouky, droždí a vlažné vody nechat vzejít kvásek. Vložit poté s ostatními surovinami do domácí pekárny a nechat vypracovat a vykynout těsto. Po vykynutí vyválet dvě placky, poklást strouhanými, neslazenými jablky, posypat skořicí a péct na 180 st. cca 40 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






