TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jáhlové muffiny s chřestem a cottage cheese

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 50
  • STOB recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

bílý pepř

Energetická hodnota celkem: 4099 kJ

Bílkoviny (g): 65, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 94, SAFA (g): 19, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 342 kJ

Bílkoviny (g): 5.4, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 7.8, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Jáhly spaříme vroucí vodou a dáme vařit do mírně osolené vody. Když jsou jáhly měkké, slijeme, propláchneme a necháme vychladnout. Chřest si očistíme a krátce povaříme, po vychladnutí nakrájíme na menší kousky. Vše necháme důkladně okapat, aby těsto nebylo příliš vodnaté. V míse si smícháme jáhly, chřest, rozšlehaná vejce, cottage, kypřicí prášek, sůl a mletý bílý pepř. Důkladně promícháme a na závěr přidáme i kousky gorgonzoly. Připravenou směsí plníme muffinové košíčky a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Před podáváním můžeme ozdobit například řeřichou. Hmotnost hotových muffinů 800 g, 1 ks cca 65 g = 340 kJ.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři