TOPlist
Sledujte nás:

boloňské špagety ala Italia

Zpět
  • Autor: Etna1
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Porce: 1.00

Lehké, rychlé a moc dobré. Vhodné pro celou rodinu, aniž by se cítili ošizeni :-)

Ingredience

Dochucovadla:

pepř a sůl

Energetická hodnota celkem: 2031 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 53, SAFA (g): 6, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Na oleji dozlatova osmahneme cibulku, přidáme mleté hovězí maso (chodím k řezníkovi, maso si vyberu a nechám si jej namlýt, takže je opravdu libové) a chvíli pod pokličkou dusíme. Mezitím do vařící vody ponoříme rajčata a ponecháme tak dlouho, dokud jim nepopraskají šlupky. Poté odstavíme a necháme je vychladnou ve studené vodě. Zatímco chladnou rajčata, nakrájíme cuketu a přidáme k masu a pod pokličkou dusíme. Vychladlá rajčata oloupeme ze slupek a také nakrájíme na zhruba stejně velké kousky jako cuketu a také přidáme k masu a chvíli pod pokličkou dusíme. Nakonec přidáme rajský protlak (doporučuji od společnosti Valfruta, má nižší hodnoty a je opravdu výborný a jídlo bude mnohem dietnější: 104kJ, bíl. 1, tuk 0, Sach. 4) a dochutíme solí a pepřem dle libosti. Pokud chcete tuto variantu opravdu hodně dietní, vynechte olej a maso orestujte na vodě a vynechte protlak, při dušení pod pokličkou zelenina sama o sobe pustí poměrně dost šťávy, takže rozhodně nebudete mít pocit, že je jídlo suché. Těstoviny/špagety připravíme dle návodu na obalu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři