- Autor: Etna1
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 1.00
Lehké, rychlé a moc dobré. Vhodné pro celou rodinu, aniž by se cítili ošizeni :-)
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 100 |
Cuketa | 100 |
Rajčata | 100 |
Cibule | 15 |
Oleje (všechny druhy) | 3 |
Těstoviny průměr syrové | 50 |
Rajský protlak | 50 |
Dochucovadla:
pepř a sůl
Energetická hodnota celkem: 2031 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 53,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na oleji dozlatova osmahneme cibulku, přidáme mleté hovězí maso (chodím k řezníkovi, maso si vyberu a nechám si jej namlýt, takže je opravdu libové) a chvíli pod pokličkou dusíme. Mezitím do vařící vody ponoříme rajčata a ponecháme tak dlouho, dokud jim nepopraskají šlupky. Poté odstavíme a necháme je vychladnou ve studené vodě. Zatímco chladnou rajčata, nakrájíme cuketu a přidáme k masu a pod pokličkou dusíme. Vychladlá rajčata oloupeme ze slupek a také nakrájíme na zhruba stejně velké kousky jako cuketu a také přidáme k masu a chvíli pod pokličkou dusíme. Nakonec přidáme rajský protlak (doporučuji od společnosti Valfruta, má nižší hodnoty a je opravdu výborný a jídlo bude mnohem dietnější: 104kJ, bíl. 1, tuk 0, Sach. 4) a dochutíme solí a pepřem dle libosti. Pokud chcete tuto variantu opravdu hodně dietní, vynechte olej a maso orestujte na vodě a vynechte protlak, při dušení pod pokličkou zelenina sama o sobe pustí poměrně dost šťávy, takže rozhodně nebudete mít pocit, že je jídlo suché. Těstoviny/špagety připravíme dle návodu na obalu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.